Stichelen

Compacte eengezinswoning

Locatie: Denderhoutem 
Ontwerp en realisatie: 2013-...

foto's door Jonah Samyn

Het gebouw is een sober rechthoekig volume, met op de perceelsgrens een verlaagd volume zodat de twee dakvormen van hellend en plat dak op een evidente manier met elkaar in een bouwblok kunnen verzoend worden.

Aan de achtergevel komt een licht houten terras- en zonweringstructuur. Het terras en de zonnewering achteraan zorgen voor de nodige beschaduwing van de zuidgevel en verknippen de schaal van de relatief hoge achtergevel terug naar mensenmaat, in functie van beleving van het gebouw van uit de tuin.

Er wordt een raammodule van 3 lagen toegepast op een woning met 2 bouwlagen, hierdoor verfijnt de detailkorrel van het gebouw en toont het zich lichter qua opbouw dan te verwachten is gezien de grote pakketdiktes van gevels, vloeren en daken.

Project
Thema / Type