Wolters

Omgekeerde rijwoning

Locatie: Sint-Amandsberg
Ontwerp: 2015
Renovatiejaar: 2016-2017

foto's door Johnny Umans, Luc Roymans en Lisa Van Damme

Een huizenhoog raam in de voorgevel toont de ruime woonkamer op de verdieping. De oude Art Deco details in het voetstuk van de gevel, vormen een geheel met de nieuwe ranke raampartij en het kloeke balkon. Vanaf het dakterras daarboven kijk je langs de Wolterslaan, tot aan de torens van Gent.

Het oude grondplan is gerespecteerd, met zijn gestapelde rechthoekige kamers van gelijkaardige groottes, maar inrichtingen en functies werden uitgewisseld. De leefruimtes liggen nu op de verdiepingen, waar er meer zon en uitzicht is. De slaapkamers verhuisden naar het gelijkvloers, in koelte en privacy. De oude traphal ligt nu in de woonruimte en de vernieuwde open trap slingert langs het salon tot aan het dakterras.

Project
Thema / Type