Berlare

Sociale huisvesting

Location: Berlare
Project year: 2020-...
Design team: Tim Peeters Architecten & VOLT Architecten

Het project is een winnend prijsvraagvoorstel voor het nieuwe sociale huisvestingsproject in de gemeente Berlare.
Drie flexibel inzetbare gebouwtypes; rijwoningen, patiowoningen en een appartementenhuis, laten toe om op maat, maar toch systematisch, een zeer gevarieerde reeks van drie sites in te richten.

Het bestaande stedenbouwkundige weefsel wordt harmonieus aangevuld en tegelijk bijgestuurd.

Op elk van de drie sites zorgt een appartementenhuis voor een kern met grote woondensiteit op een kleine voetafdruk. Gelijkvloerse patiowoningen zorgen voor een bescheiden en flexibele aanvulling van wooneenheden in het binnengebied. De grotere rijwoningtypes zijn universeel inzetbaar om de openingen in het straatbeeld opnieuw aan te vullen.

De groene parktuinen, gemaximaliseerd naar de perceelvormen, vormen telkens de ruggengraat van de site-ontwerpen. Deze parktuinen krijgen een semipubliek karakter dankzij de heldere
verbindende woonerfstraatjes die op elke site terugkomen.


Project
Thema / Type