Bos

eengezinswoontoren

locatie: Haaltert

ontwerp: 2017

Woning Bos staat alleen, achter een huizenreeks, maar op de eerste rij met zicht over zacht glooiende akkers. Alle aanbouwsels op het gelijkvloers verdwijnen om plaats te maken voor groen en ramen met zicht op het landschap. Gelijkvloers en eerste verdieping worden herleid tot het oude rechthoekige plan met twee kamers en een trappenhal. In de dakverdieping verslankt het volume tot een ovale vorm. Ook de eerste verdieping is nu leefruimte, gericht naar zon en zicht. De dakvedieping wordt net genoeg verruimd om plaats te geven aan sanitair en slaapkamers. 

De gevels worden herontworpen. Er komt een nieuwe geisoleerde huid rond het gebouw, en de ramen worden verspreid over alle gevels, weg van de oude rijhuistypologie met enkel ramen voor en achter.

Project
Thema / Type