Klijt

Kantoor en loodsen

locatie: Vichte 
ontwerp en uitvoering: 2014-2017

Project Klijt ordent met een gebalde ingreep de organisatie van een reeks loodsen en ateliers van een elektrobedrijf, ooit textielfabriek. De middelste en kleinste van drie loodsen, wordt binnen het bestaande volume omgevormd tot een compact kantoorgebouw en een circulatiepunt. Bestelwagens rijden door de loodsen langs het kantoor. Het kantoor zelf kijkt door binnenramen uit over de aangrenzende loodsen en overziet met kamerbrede ramen het lager gelegen dorpslandschap. Een eenvoudige doorlopende steektrap met tussenbordessen verbindt in een beweging de vier verschillende niveau's van kelderloods, benedenterrein, bovenloodsen, en straat. Een overdekte galerij maakt de kantoren zonder hoogteverschil toegankelijk vanaf de straat. De wit gekleurde galerij markeert het bedrijf, als enige hedendaagse toevoeging in een context van oude rode baksteen.

Project
Thema / Type